Microneedling skin therapy – terapija kože mikroiglicama

Kako starimo, razina kolagena i elastina u našoj koži se smanjuje, što rezultira gubitkom tonusa i elastičnosti kože. Posljedica su bore i opuštenost kože.

Microneedling je nekirurška tehnika kojom se prilagođenom i kontroliranom brzinom i dubinom, pomoću seta jednokratnih sterilnih iglica okomito probija površina kože u dubini od 0.25mm do 2.00mm ovisno o problemu kojeg nastojimo riješiti.

Rezultat prodiranja kože je stimulacija stvaranja novog kolagena i elastina koji popravljaju oštećenja kože uzrokovane starim ožiljcima od akni, bore se reduciraju , umanjuju se hiperpigmentacije i koža poprima ljepši, zategnutiji, mladenačkiji izgled.

Učinak microneedlinga nije trenutan jer koža zahtjeva vremena za prirodno zacjeljivanje i stvaranje novog kolagena, no rezultati su dugotrajni jer imunološki sustav prihvaća svoje kolagensko i elastinsko tkivo, umjesto da ga pokušava napasti ili razgraditi kao što je slučaj sa sintetičkim ili stranim materijalima.

 

Razmak između tretmana je 4 do 6 tjedana. Za optimalan rezultat preporučujemo 3 tretmana.

 

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI OD PRVOG POSJETA

 

Prilikom prvog dolaska provjerit ćemo da li postoje eventualne kontraindikacije za provedbu postupka. Nakon toga razmotrit ćemo vaše želje i očekivanja i objasniti vam koja su realna očekivanja od tretmana. S obzirom na vaš tip kože i nedostatke koje želite ublažiti ili ukloniti proporučiti ćemo vam odgovarajući tretman ili kuru tretmana i odgovarajuću post tretmansku njegu. Ukoliko imate vrlo osjetljivu kožu , možemo na maloj površini napraviti test i na temelju reakcije odlučiti da li ćemo nastaviti s tretmanom.

Nakon tretmana vaša koža može biti crvena 4 do 12 sati i možete imati osječaj kao da ste lagano izgorjeli na suncu.

Tretman mikroiglicama kombiniramo sa tretmanom mikrodermoabrazije ili hidrodermoabrazije, ovisno o stanju i tipu kože i time dobivamo još bolje rezultate.

INDIKACIJE

 1. ožiljci od akni
 2. sitne bore
 3. hiperpigmentacije
 4. rozacea (blaži oblik)

KONTRAINDIKACIJE

 1. keloidna koža
 2. hemofilija i drugi poremećaji vezani uz zgrušavanje krvi
 3. bolesti kože
 4. slab imunološki sistem
 5. herpes simplex, herpes zoster
 6. botox , fileri ( 2 mjeseca poček)
 7. facelift (6 mjeseci poček )
 8. svježi ožiljci
 9. korištenje kortikosteroida ( stanjenje kože
 10.  trudnoća i dojenje

Ostale usluge iz Tretmani lica