Microneedling skin therapy – terapija kože mikroiglicama

Kako starimo, razina kolagena i elastina u našoj koži se smanjuje, što rezultira gubitkom tonusa i elastičnosti kože. Posljedica su bore i opuštenost kože.

Microneedling je nekirurška tehnika kojom se prilagođenom i kontroliranom brzinom i dubinom, pomoću seta jednokratnih sterilnih iglica okomito probija površina kože u dubini od 0.25mm do 2.00mm ovisno o problemu kojeg nastojimo riješiti.

 

Rezultat prodiranja kože je stimulacija stvaranja novog kolagena i elastina koji popravljaju oštećenja kože uzrokovane starim ožiljcima od akni, bore se reduciraju , umanjuju se hiperpigmentacije i koža poprima ljepši, zategnutiji, mladenačkiji izgled.

 

Učinak microneedlinga nije trenutan jer koža zahtjeva vremena za prirodno zacjeljivanje i stvaranje novog kolagena, no rezultati su dugotrajni jer imunološki sustav prihvaća svoje kolagensko i elastinsko tkivo, umjesto da ga pokušava napasti ili razgraditi kao što je slučaj sa sintetičkim ili stranim materijalima.

 

Razmak između tretmana je 3 do 4 tjedana. Za optimalan rezultat preporučujemo minimalno 4 tretmana.

 

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI OD PRVOG POSJETA

 

Prilikom prvog dolaska provjerit ćemo da li postoje eventualne kontraindikacije za provedbu postupka. Nakon toga razmotrit ćemo vaše želje i očekivanja i objasniti vam koja su realna očekivanja od tretmana. S obzirom na vaš tip kože i nedostatke koje želite ublažiti ili ukloniti proporučiti ćemo vam odgovarajući tretman ili kuru tretmana i odgovarajuću post tretmansku njegu. Ukoliko imate vrlo osjetljivu kožu , možemo na maloj površini napraviti test i na temelju reakcije odlučiti da li ćemo nastaviti s tretmanom.

Nakon tretmana vaša koža može biti crvena 4 do 12 sati i možete imati osječaj kao da ste lagano izgorjeli na suncu.

Cijena tretmana 500,00 kn

INDIKACIJE

 1. ožiljci od akni
 2. sitne bore
 3. hiperpigmentacije
 4. rozacea (blaži oblik)

KONTRAINDIKACIJE

 1. keloidna koža
 2. hemofilija i drugi poremećaji vezani uz zgrušavanje krvi
 3. bolesti kože
 4. slab imunološki sistem
 5. herpes simplex, herpes zoster
 6. botox , fileri ( 2 mjeseca poček)
 7. facelift (6 mjeseci poček )
 8. svježi ožiljci
 9. korištenje kortikosteroida ( stanjenje kože
 10.  trudnoća i dojenje

Ostale usluge iz Tretmani lica