Ručna limfna drenaža

RUČNA LIMFNA DRENAŽA PO dr.  VODDERU

 

Ručna limfna drenaža po dr. Vodderu
Ručna limfna drenaža – limfa je jedna od tjelesnih tekućina u organizmu koja nastaje u međustaničnim prostorima, skuplja se u limfnim čvorovima, ulazi u venski krvotok i izlučuje se iz organizma preko mokraće. Limfni sustav, za razliku od krvožilnog sustava nema pumpu, no limfa protječe zahvaljujući peristaltici glatkih mišićnih vlakana u limfnim žilama, tlaku u tkivima uzrokovanom pokretanjem bliskih skeletnih mišića, negativnog tlaka proizvedenog u prsnom košu, pulsiranju arterija…

 

Određena stanja organizma, bolesti, operacije, ozljede mogu dovesti do zastoja limfe ili usporiti njen tok.
Ručna limfna drenaža (RLD) po dr. Vodderu je tehnika pomoću koje određenim laganim i ritmičnim pokretima poboljšavamo i potičemo prirodan tok limfe te na taj način potpomažemo u ublažavanju mnogih stanja.
Prije svega to je ugodna, blaga, bezbolna terapija koja nikako ne smije biti bolna ili neugodna. Naročito se preporučuje nakon estetskih operacija – abdominoplastike, rinoplastike, faceliftinga, liposukcije, jer nakon zahvata dolazi do nakupljanja viška tekućine u vezivnom tkivu i RLD značajno skraćuje vrijeme oporavka i ubrzava vraćanje osjeta u operiranom području. Preporučuje se ciklus od minimalno 10 terapija, a s tretmanima možete započeti nekoliko dana nakon operacije, uz preporuku vašeg operatera.
  • postoperativna limfna drenaža
  • parcijalna limfna drenaža

 

Ručna limfna drenaža u kozmetičkom salonu Valeno

Naručite se za tretman ručne limfne drenaže

Ostale usluge iz Tretmani tijela